Craftbrunch

I höst kommer du under tre lördagar kl 9:30 - 12:00 få ta del av det senaste inom hantverksvärlden.
Craftbrunchernas pris kan variera, beroende på materialkostnader och tema. I priset ingår workshop med handledning och material samt en lyxig brunch från Restaurang Loftet. Med dig hem får du en egen gjord hantverksprodukt och en härlig upplevelse! Välkommen att dela en fin start på dagen!


26.9 Tema: Eterneller - hållbara blommor

Kom med och skapa en krans/väggbonad av lokalt odlade eterneller och hållbart naturmaterial som man hittar i våra Österbottniska skogar och trädgårdar. Resultatet är en dekoration som håller, ett vackert minne av sommaren att bevara långt in på hösten. Inga förkunskaper krävs. Material och verktyg finns på plats! Anmäl dig här.

Brunchen ordnas som en del av Hållbarhetsveckan i Österbotten.

Lärare Linda Westerback
Pris 48€
Bindande anmälan senast 20.9.2020

IMG 3204


 24.10 Tema: Mini-rya

Att göra en egen rya är inte alls svårt, nu har du chansen att lära dig hur du gör en egen unik inredningsdetalj. I workshopen ingår förutom garner också en vävram med tillbehör som kan användas om och om igen. 

Taito förbundet utamanar dig att dela en bild på din rya på instagram under hashtagen #ryijyhaaste2020 eller i facebookgruppen #ryijyhaaste 2020. Ryan kan vara gammal eller ny, som du eller någon annan har gjort. Låt ryan berätta sin historia! På det här viset vill vi upprätthålla kunskapen om ryan som en del av vårt immaterialla kulturarv. Utmaningen pågår till årets slut. Bland alla som deltagait lottas rya-relaterade priser ut. Antar du utmaningen?

Lärare Anna Nordström
Pris 48€
Bindande anmälan senast 18.10.2020

thumbnail DDA792CA 0B43 4D17 80EC DB1449F76B08


 21.11 Tema: Ull - naturmateial till jul

Ullen från Koskö Mill är ett varmt och äkta naturmaterial, som kommer från får i närområdet av Vasa och Korsholm. Kom och gör en vacker ullkrans lagom till lillajul! Workshopen leds av Alicia Trezise-Segerwall, ägaren till Koskö Mill och en stolt ambassadör för ull. Hon har sedan tonåren stickat, spunnit, filtat, vävt och virkat ull. Hennes barn är klädda i ull och till och med hennes hund har stickade tröjor.

Lärare Alicia Trezise-Segerwall
Pris 45€
Bindande anmälan senast 15.11.2020.

Ullkrans KoskoMills2