Sommarlettering på Loftet

Ruotsinkielinen, mutta muutkin kielet tervetulleita! 

2 juli kl 17:30-21:30, i Loftets sal.

Ilmoittaudu tästä!

En midsommarkvälls dröm blir det att få träffas i kreativ gemenskap och rita bokstavsformer ihop!

Lettering Workshop är en inspirerande, rolig och avkopplande kurs där du får tips och tricks hur du kan rita dekorativa bokstäver och ord. Du kanske vill skapa egen letteringdesign till vykort eller posters, rita en egen logotyp, få inspiration till dina layouts i bullet journal eller motiv till din scrapbooking. Eller så kanske du vill upptäcka en ny sommarhobby? Lettering är perfekt för sommarlovet och semestern eftersom du bara behöver en pennstump och en papperslapp för att börja! Smyg fram en servett att rita på efter middagen, ta fram anteckningshäftet då du sitter framför brasan på sommarstugan, skissa på ett räkningskuvert med morgonkaffekoppen vid köksbordet innan alla andra vaknat, hitta ett kvitto i fickan och skissa medan du är på stranden. För att inte tala om hur mycket bokstäver du hinner rita om det regnar!

På engelska heter konstformen “lettering”, på svenska bokstavsillustration eller bokstavskonst.

Är du nybörjare på lettering är du varmt välkommen, detta är en grundkurs, men även om du redan är en aktiv letteringutövare får du nya bokstavsstilar att upptäcka och öva. Fokus kommer att ligga på själva ritandet, jag presenterar roliga övningar där du stegvis får utveckla din lettering, från enkla bokstavsskisser till citat-illustrationer.

Några av utmaningarna du kommer få är att rita en bokstav på så många sätt du kan, rita olika stilar och bokstavsformer, utforska bokstavsanatomi, rita ditt namn och mera!
Kursen går på svenska, men vi hjälps även åt på andra språk om det behövs!

EARLY BIRD-biljett! Om du bokar senast 7.6 är biljetten 900kr/~90€ Från 1.6 är biljettpriset 1100kr (~110€). Endast ett begränsat antal på 10 biljetter finns.
Allt material du behöver för kursen och lätt fika ingår. Ta gärna med matsäck, vi har en ca 20 min matpaus. 

Reservation: skulle det vara så att nya restriktioner införs till sommaren och kurserna inte kan genomföras så återbetalas biljetten, (minus en hanteringsavgift på ca 100kr/~10€).

Jag som leder workshopen heter Sofie Björkgren-Näse. Jag jobbar som lettering artist / bokstavsillustratör och håller workshops med egna företaget Fia Lotta Jansson Design. www.fialottajansson.com

Notera:
Minimiantal deltagare för att kursen ska bli av är 6 personer.

thumbnail Lettering Workshop collage.rektangel2