1-30.9 2020 Gunnar-palkinto

Syyskuun näyttelyssä parhaat työt Gunnarpalkinto-käsityökilpailusta!

Tervetuloa osallistumaan Gunnarpalkinto –käsityökilpailuun

Gunnarpalkinto
Leikkimielinen käsityökilpailu, jonka tarkoitus on nostaa esiin käsityötä laajemmin.

Mistä kilpaillaan?
Kilpailu käydään kolmessa luokassa: puu, tekstiili ja leivonta
· Puukäsityönä tehdään käsityökaluilla puuesine, joka on maksimissaan 30x30 cm. Tuomarit arvioivat luovuutta, materiaalin käsittelyä ja viimeistelyä.
· Tekstiilityön avulla tulkitaan jotakin kappaletta/laulua. Kappaleen voi valita vapaasti ja työ saa olla kooltaan maksimissaan 70x70 cm. Tuomarit arvioivat laulun ja työn yhteensopivuutta, luovuutta ja sommittelua.
· Leivontatyönä leivotaan makea leivonnainen teemalla ”nykyaikainen vaihtoehto sen seitsemälle sortille”. Resepti pitää jakaa. Tuomarit arvioivat luovuutta, ulkonäköä ja makua.

Kuka voi kilpailla?
Kaikki, jotka osaavat tehdä käsitöitä, voivat osallistua. Junioriluokassa kilpailevat 0-12 -vuotiaat, kun taas 13-99 -vuotiaat kilpailevat senioriluokassa.

Dokumentoi prosessisi!
Ota mielellään kuvia raakamateriaalistasi ja dokumentoi koko tekoprosessisi alusta loppuun asti! Jos haluat, voit käyttää näitä: #gunnarpalkinto #gunnarpokalen – mutta se ei ole välttämätöntä. Otamme mielellämme mukaan joitain kuviasi Loftettiin esille tulevaan näyttelyyn – mikäli olet kolmen parhaan joukossa.

Kuinka kilpailuun ilmoittaudutaan ja maksaako siihen osallistuminen?
Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä viesti sähköpostiin info@stundars.fi viimeistään 27.7. Osallistumismaksu on juniorisarjassa 0 € ja seniorisarjassa 7 € (joka sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan). Maksu maksetaan Stundarsin tilille FI 53 4958 0010 1079 55 viimeistään 27.7.2020. Kilpailuun saa jättää yhden (1) työn kilpailuluokkaa kohden (puu, tekstiili tai leivonta)

Miten toimitaan arviointipäivänä lauantaina 1.8?
Arviointipäivänä, joka on Stundarsin käsityöläisjuhlien yhteydessä lauantaina, tuodaan kilpailutyöt Stundarsiin viimeistään klo 10. Kilpailuun osallistuvilla on vapaa sisäänpääsy tapahtumaan. Työt ovat juhlavieraiden nähtävillä ja ja yleisö saa myös äänestää suosikkiaan. Palkintojenjako suoritetaan Käsityöläisjuhlilla klo 14. Tuomarien palkinnot jaetaan eri kilpaluokissa, kun taas Gunnar-palkinto annetaan yleisön suosikille.

Jury Mukana
Juryssa on kuvataiteilija Paula Blåfield, tekstiiliasiantuntija Anna-Maja Bäckman, lehtori Juha Hartvik ja yrittäjä Maria Vestergård. He tekevät päätöksensä niin, etteivät he vielä voittajien valintavaiheessa tiedä tekijöiden nimiä.

Näyttely Loftetissa syyskuussa 2020
Jokaisen kategorian kolme parasta sekä juniori- että senioriluokassa ja myös yleisönsuosikki pääsevät mukaan näyttelyyn Loftetilla syyskuussa 2020. Leivonnasta asetetaan esille resepti ja kuva valmiista tuotteesta.

Kuvankäyttöoikeus
Toivomme saavamme oikeudet käyttää kaikkea materiaalia (valokuvia ja muita dokumentteja), jotka liittyvät ja jätetään kilpailuun.

Järjestäjät Stundars rf, Hantverkaregillet Björken rf, Korsholms 4 H sekä Österbottens hantverk rf/Loftet

hantverk gul marginaler 300x2

Tiedustelut:

hantverkaregillet.bjorken@gmail.com

www.hantverkaregilletbjorken.com

www.stundars.fi