11.20-15.1.21 Syksyn sävel - Höstens toner

Käsinkudotut villapaidat - handstickade ylletröjor

Helsinkiläinen käsityöläinen, kudonnan artesaani, Paula From:

“Olen tehnyt neuleita n. 40 vuotta. Kouluun menin siinä vaiheessa, kun olin ammatinharjoittajana tehnyt neuleita 10 vuotta. Minua kiinnostivat perinnekäsityöt ja erityisesti ryijyt. Teinkin artesaanityönä itse suunnittelemani kalliomaalaus aiheisen ryijyn. Materiaalina oli mm. itse kasvivärjäämäni villalanka ja mm. pellava. Nukka oli lyhyttä, ja sitä valmistui 1cm tunnissa. Tässä valossa on varmaan ymmärrettävää, että yksinhuoltajana jäin neuleiden tekijäksi.

Värisuunnittelu on aina ollut innoittajani ja myös vahvuuteni. Tämä on syynä siihen, että en ole koskaan tehnyt sarjoja, vaan mahdollisimman erilaisia töitä ja aina omanlaisiani. Asiakaskuntani ei tämän vuoksi koskaan ole ollut kovin suuri, mutta ihana. Olen koko urani ajan tehnyt myös ajoittain ansiotyötä. Nyt olen eläkkeellä, mutta yritys on edelleen tallella. Värikkäät raitaneuleet ovat tavaramerkkini, mutta pari vuotta sitten innostuin islantilaisista perinneneuleista ja islantilaisesta villasta.

Olen tehnyt neuleet pääosin käsikäyttöisellä neulekoneella, mutta islantilaisneuleet neulon puikoilla. Koska olen kärsimätön ja haluan kaiken suunnitella itse, en ole tehnyt näitäkään neuleita minkään ohjeen mukaan. Ihastuin tähän tapaan tehdä neule pyöröneuleena ilman saumoja. Lettlopi langassa on kauniit värit, joten valitsin yksinkertaisen kuvioinnin, että voin käyttää värejä niin, että päähuomio on väreissä.

Olen myynyt erinäisissä liikkeissä, mutta vuosia myös Helsingin Kauppatorilla joten tuotevalikoimaan kuuluvat myös pipot, sukat, hameet, pitkät villahousut säärystimet huivit ym. Teen tuotteita myös tilauksesta juuri senkin vuoksi, että teen yksittäisiä kappaleita.”

Neuleiden hinta/kpl - tröjornas pris/st
250€

Materiaali -material
100% islantilainen villa - isländsk ull (Lettlopi)

Ota yhteyttä - ta kontakt!
Instagram @tmipaulafrom
Puh.nro 040 524 57 60
S-posti paulaelisefrom@gmail.com

Paula From 3