Lettering och broderi

Vi är otroligt glada att få presentera en heldag lördag 28.1.23 kl. 10-17 med den perfekta kombon för en kreativ workshop: lettering och broderi. Skapa snygga tavlor med broderade ord och dekorationer, ett klassiskt handarbete med en modern touch!

Vi börjar kursen med en presentation och ger inspiration till vad man kan skapa med lettering och broderi. Under första delen av kursen får du lära dig grunderna i lettering med bokstavsillustratör Sofie Björkgren-Näse. Vi ritar snygga och kreativa bokstavsstilar, som t.ex skrivstil, bokstäver med kalligrafieffekt, blockbokstäver och dekorativa bokstavsformer. Med hjälp av de bokstavsformer vi övar kan du planera texten till din broderitavla.

Senare under dagen får du tillsammans med brodösen Pernilla Vikström öva på de mest grundläggande och användbara broderistygnen, såsom kedjestygn, stjälstygn, franska knutar, knapphålsstygn/langettstygn, m.m. Med hjälp av de stygn vi övar kan du planera rätt stygn till din text och till den dekoration du vill ha på din broderitavla.

Kursen är en nybörjarkurs, så du behöver inte ha några erfarenheter sen tidigare. Men om du redan kan lettering och/eller broderi är detta en rolig och bra fördjupning där du får nya tips, idéer och inspiration till ditt skapande!

Vi träffas på Loftet i Vasa, en perfekt miljö att handarbeta i!

Allt material du behöver får du på kursen. Fika, lunch och material-kit ingår i biljetten. Kursspråket är svenska, men vi hjälper gärna till på finska och engelska! Kurspris 155€.

Kursen har ett begränsat antal platser, så var snabb att fånga din biljett! Anmälningen är bindande. Vi håller oss till aktuella rekommendationer gällande corona.

Du kan se mer bilder på lettering hos @fialottajanssondesign och mer broderi hos @pernillacathrin eller @sisterhood_embroidery.

(Notera! Kursen är bindande, med läkarintyg returneras 50% av kursavgiften.)

Anmäl dig här!

background texture
background texture