Kurser

Nu vågar vi träffas igen och vara kreativa tillsammans!
Under våra kurser är vi noga med hand- och hosthygienen och tänker på att hålla avstånd. Vi undviker fysisk kontakt. Du får inte vara sjuk eller ha symptom som visar på att du håller på att bli sjuk när du kommer på kurs. Vi följer med läget och är beredda att agera om det kommer nya restriktioner. Vi vill att det ska kännas tryggt att gå på kurs på Loftet!


Hantverkets hus Loftet ordnar varierande hantverkskurser för alla hantverkintresserade. På kurserna, som leds av Loftets egen personal eller inbjudna hantverkare, lär man ut både nya och traditionella tekniker.

Vi erbjuder även kurser för hantverksintresserade grupper och organisationer utanför Loftets väggar. Kursen kan skräddarsys enligt deltagarnas önskemål och behov. 

Anmälan

 Fråga mera, 06 -3185 310 eller anna.nordstrom@loftet.fi


 Stickcafé på Loftet

Stickcafé varannan onsdag, jämna veckor kl.16-18
Tidpunkter hösten 2022:  24.8 | 7.9 | 21.9 | 5.10 | höstlov | 2.11 | 16.11 | 30.11 | 14.12


 Lettering & broderi workshop

OBS! Nytt datum kommer ännu före jul!
Vi är otroligt glada att få presentera en heldag den 17.9 kl.10-17 med den perfekta kombon för en kreativ workshop: lettering och broderi. Skapa snygga tavlor med broderade ord och dekorationer, ett klassiskt handarbete med en modern touch!


Sypallen Ellen - lär dig möbeltapetsering

Kanske du har sett den populära och praktiska sypallen från 60-t som fanns i många hem. Nu har du möjlighet att tillverka en egen enligt den gamla modellen men helt i din egen utformning retro eller modern. Introduktion 6.10, verkstad 29-30.10.


 Sticka nytt med traditionella mönster

Traditionella mönster i ylletröjor är ett viktigt kulturarv. På denna kurs får du lära dig att sticka en traditionell tröja från Österbotten, du kan välja t. ex. tröja från Korsnäs, Petalax, Vörå, Vallgrund eller annan lokal tröja. Vi träffas tre gånger under hösten och tre gånger på våren, med start onsdag 12.10 kl 17.30-20.


Svampfärgning av garn

Naturlig färgning är årets hantverksteknik. Under en helg får du lära dig grunderna i svampfärgning! Kursen hålls vid Bragegården i Vasa 14-15.10


 Kurser i samarbete

Via Korsholms vuxeninstitut kan du göra en Himmel till jul eller lära dig tufta en kudde


Du kan nu behändigt anmäla dig till kurserna via nätet HÄR eller per e-post: anna.nordstrom(at)loftet.fi eller per telefon 06 3185 310.

Din anmälan är bindande. Kursavgiften betalas på kursen om inget annat överenskommits.
Ifall kursdeltagandet inte är annullerat minst två dagar före kursstart faktureras kursavgift.

Du kan nu också betala kursavgiften med Tyky-Kuntoseteli+-sedlar.   

Den riksomfattande kollektionen Skaparglädje erbjuder personliga och lätt modifierbara modeller och idéer för heminredning och som gåva. Kurser och verkstäder med kollektionen som tema ordnas i hemslöjds- och konsthantverksföreningarna i Finland. Välkommen till Taito-världen!

OK-Sivis stöder en del av våra kurser.

SkaparGladje logo 2014 taitojarjesto ru nettilogo2SivisRGB web versio keskikokoinen2 meilla kay tyky maksuvalineet e3   

Arrangören förbehåller sig rätten till att ändra kurs-/temainnehållet. Deltagarna kan också påverka innehållet.