Österbottens hantverk rf

Käsityön talo Loftet toimii 1860-luvulla rakennetussa viehättävässä puutalossa Vaasan keskustassa. Talo on kunnostettu perinteitä kunnioittaen ja esillä on monia kauniita yksityiskohtia.

 

Talon toiminnasta vastaavat omistaja Österbottens hantverk rf ja Loftet Oy

Österbottens hantverk rf. on yhdistys, jonka tehtävänä on edistää käsityötä kulttuurina ja elinkeinona Pohjanmaan maakunnan alueella. Yhdistys perustettiin vuonna 1913 ja nykyinen kotipaikka Vaasa. Maassamme toimii 20 käsi- ja taideteollisuusalan alueyhdistystä, joista Österbottens hantverk rf. on yksi. Järjestön katto-organisaationa toimii Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry. Helsingissä.

Yhdistys järjestää erilaisia kursseja, näyttelyitä, retkiä ja ajankohtaisia luentoja sekä alan ammattilaisille että harrastajille. Yhdistys on julkaissut kirjoja alueen rikkaasta käsityöperinteestä, esim. tilkkutöistä, korsnäsinvillapaidoista, kirjoneuleista ja virkatuista pusseista.

Loftet Oy on yhdistyksen omistama yhtiö, joka hoitaa talon liiketoimintaa

Loftet Oy vastaa talon käsi- ja taideteollisuusmyymälän Taito Shop Loftetin ja ravintola Konsulinnan kahvihuoneen toiminnasta.

Myymälä on perinteikäs, se on perustettu jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Perinteiden lisäksi Loftet on halunnut pysyä tiukasti mukana kaupan kehityksessaä. Vuonna 2000 Loftet oli mukana perustamassa valtakunnallista käsityötä myyvää Taito Shop -ketjua. Ketju perustettiin parantamaan käsityön kilpailukykyä ja näkyvyyttä. Ketjussa on tällä hetkellä 26 myymälää ja se on merkittävä suomalaisen käsityön jälleenmyyjä. Loftet muuttui Taito Shop Loftetiksi vuonna 2002 Käsityön talon avajaisten yhteydessä. Loftet Oy on tänään yksi Taito Shop -ketjun omistajista.

Konsulinnan kahvihuone on lounas- ja tilausravintola ja suosittu kokous- ja juhlapaikka. Nimensä ravintola on saanut talon rouvan Konsulinna Moen mukaan.

Katso esittelyfilmi talosta!