Österbottens hantverk rf

Talon toiminnasta vastaavat Österbottens hantverk rf

 

Österbottens hantverk rf.

Österbottens hantverk rfon yhdistys, jonka tehtävänä on edistää käsityötä kulttuurina ja elinkeinona Pohjanmaan maakunnan alueella. Yhdistys perustettiin vuonna 1913 ja nykyinen kotipaikka Vaasa. Maassamme toimii tänään 15 käsi- ja taideteollisuusalan alueyhdistystä, joista Österbottens hantverk rf. on yksi. Järjestön katto-organisaationa toimii Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry. Helsingissä.

Yhdistys järjestää erilaisia kursseja, näyttelyitä, retkiä ja ajankohtaisia luentoja sekä alan ammattilaisille että harrastajille. Yhdistys on julkaissut kirjoja alueen rikkaasta käsityöperinteestä, esim. tilkkutöistä, korsnäsinvillapaidoista, kirjoneuleista ja virkatuista pusseista.

Taito Shop Loftet on yhdistyksen liiketoiminta.

Myymälä on perinteikäs, se on perustettu jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Perinteiden lisäksi Loftet on halunnut pysyä tiukasti mukana kaupan kehityksessaä. Vuonna 2000 Loftet oli mukana perustamassa valtakunnallista käsityötä myyvää Taito Shop -ketjua. Ketju perustettiin parantamaan käsityön kilpailukykyä ja näkyvyyttä. Ketjussa on tällä hetkellä 26 myymälää ja se on merkittävä suomalaisen käsityön jälleenmyyjä. Loftet muuttui Taito Shop Loftetiksi vuonna 2002 Käsityön talon avajaisten yhteydessä.