Nu skapar vi en egen ylletröja för det vackra världsarvet i Kvarkens skärgård, och vi bjuder in dig att ta del i planeringsprocessen!


Välkommen med på planeringsworkshop onsdag 20.9.2023. Vi dyker ner i och inspireras av världsarvet tillsammans med världsarvskunniga Liselott Nyström Forsén och lär oss hur vi lyckas med planeringen tillsammans med Lee Esselström. Lee är designern bakom Strömsötröjan som blev en succé med 2 miljoner sidladdningar och har stickats i oändligt antal i Finland, Norden, Europa och t.o.m. i Japan. Tillsammans vill vi göra Kvarken-tröjan lika känd och älskad, som vi alla kan vara stolta att bära och sticka och ge till nära och kära.

Workshop och planeringsprocess ordnas av Österbottens hantverk rf/Hantverkets hus Loftet i samarbete med Världsarvet i Kvarken rf och finansieras av Aktiastiftelsen i Vasa. Stort tack!

 

Workshop 20.9.2023 på Restaurang Berny’s

Kl. 17.00           Välkommen! Mat, mingel och prat.
Kl. 17.15           Kvarken-tröjan - projekts upplägg och mål presenteras av Österbottens hantverks verksamhetsledare Anna Nordström
Kl. 17.30           Vad är Kvarkens världsnaturarv? Världsarvskunniga Liselott Nyström Forsén ger oss kunskap och inspiration kring världsarvet som geografiskt och kulturellt fenomen
Kl. 18-20.30     Hur planera en tröja och lyckas? Planeringsworkshop med inspiration från världsarvet tillsammans med Lee Esselström. Vi planerar, räknar mönster och provstickar.

Workshopens pris är 35€/deltagare, vilket inkluderar mat och kaffe/te samt material för planering.
Anmäl dig senast 13.9 via loftet.fi. Ta med dig stickor i storlek 4,5 eller 5 samt en miniräknare!

 

Inspirationsvandring i världsarvet lördag 30.9.2023

”Steg efter steg, sten efter sten, maska efter maska”

Vandra, låt dig inspireras av naturen i världsarvet och prata stickning och tröjmönster tillsammans med världsarvskoordinatorn och stickaren Malin Henriksson!   

Samling kl 11 vid infotaket intill Svedjehamns parkering
Vi vandrar (preliminärt) den nya rundslingan på Långgrund (backup Bodvattnet runt)
Du behöver med dig sittunderlag, stadiga skor och egen matsäck
Vandringen beräknas ta 3-4 timmar inklusive paus
Vandringen är gratis. Anmäl dig senast 24.9 via loftet.fi
 

Alla som vill kan lämna in ett planeringsbidrag till Kvarken-tröjan. Alla inkomna bidrag förs sedan samman till en helhet av Lee Esselström – en Kvarken-tröja planerad tillsammans för oss alla! Ditt planeringsbidrag vill vi ha in senast den 15.10.

 

Anmäl dig både till workshop och vandring!

Det går också bra att mejla anna.nordstrom@loftet.fi och fråga mer eller anmäla dig direkt!

Fotografier: Lee Esselström

background texture
background texture