Köpvillkor

Välkommen till loftet.fi-webbutik!

Nedan följer de allmänna avtalsvillkoren för webbutikens verksamhet, som vi ber dig att bekanta dig med innan köpet.

Loftet.fi är en webbutik som drivs av Österbottens hantverk rf genom Taito Shop Loftet, som agerar som försäljare av varor i eget namn. Följande avtalsvillkor gäller för köp mellan Österbottens hantverk rf i loftet.fi:s webbutik och dess kunder. För varor från tredje part som förmedlas av Taito Shop Loftet tillämpas, förutom konsumentskyddslagen, de avtalsvillkor som anges av den aktuella tjänsteleverantören.

Österbottens hantverk rf förbehåller sig rätten att ändra dessa avtalsvillkor ensidigt utan föregående meddelande. De beställningar som görs omfattas av de avtalsvillkor som gäller vid beställningstillfället, vilka finns på hemsidan loftet.fi.

Österbottens hantverk rf ansvarar inte för skador som orsakats av force majeure. Force majeure anses vara en sådan oförutsedd händelse eller förändring i förhållandena som ligger utanför Österbottens hantverk rf:s kontrollmöjligheter. Österbottens hantverk rf är skyldig att informera kunden så snart som möjligt om att en sådan force majeure inträffat.

Beställning

Beställning sker genom nätbutikens köpkorg och blir efter betalning genast bekräftad till given e-postadress. Ett bindande köpeavtal träder i kraft när beställningen har registrerats i Taito Shop Loftets ordersystem via loftet.fi-webbutiken.

Österbottens hantverk säljer via sin butik Taito Shop Loftets webbshop loftet.fi produkter och tjänster till myndiga privatpersoner och, med vårdnadshavarens samtycke, även till personer under 18 år. Kunden är skyldig att vid beställning lämna fullständiga kontaktuppgifter, inklusive minst namn, adress och telefonnummer för konsumentkunder. Kunduppgifterna är lagras i Österbottens hantverk rf:s kundregister, där uppgifterna används för att upprätthålla och hantera kundrelationer. Österbottens hantverk rf har rätt att behandla och lämna ut uppgifter i registret för berättigade ändamål (som direktmarknadsföring) enligt personuppgiftslagen (523/99). Du kan läsa mer om vår integritetspolicy på loftet.fi.

Priser

Samtliga priser är i euro och inkluderar gällande moms. En leveransavgift tillkommer och varierar beroende vilken/vilka varor som handlas. Mönster i pdf-format har ingen postkostnad. För mönsterhäften och motsvarande små produkter som kan skickas per vanlig post tillkommer postkostnad på 3,90€ inom Finland och 5,90€ till Sverige. För postpaket tillkommer postkostnad 12,90€ inom Finland och 24,90€ till Sverige. 

Kunden kan vid beställning även välja att själv hämta varorna från Taito Shop Loftets butik på adressen: Rådhusgatan 28, 65100 Vasa. I detta fall tillkommer inga leveransavgifter. 

Vid uppenbara mänskliga fel i inmatningen av priser och texter i webbshoppen, förbehåller vi oss rätten att göra korrigeringar och informera kunden före leverans. 

Betalning

Vid beställning av varor via köpkorgen i nätbutiken, sker betalningen genast genom Paytrail betalningstjänst. Betalningsförmedlingstjänsten utförs och som leverantör står Paytrail Oyj(2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Betalningar med Visa Electron eller MasterCard-kort syns Paytrail Oyj som mottagare i korträkningen och även förmedlar betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med nätbutiken.
Paytrail Oyj
FO-nummer: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/information-om-betalning

Leverans

Varorna levereras per post. Leveranserna sänds iväg normalt så fort som möjligt inom 1-5 arbetsdagar. Mönster i pdf-format sänds även manuellt per e-post till kunden så fort som möjligt inom 1-5 arbetsdagar. Leveranstiden kan variera pga. helgdagar eller ovanligt stor mängd försäljningar via webbutiken loftet.fi. Österbottens hantverk rf ansvarar inte för förseningar orsakade av oförutsedda förändringar utanför deras kontroll. 

Kunden meddelas personligen per e-post eller textmeddelande när paketet är färdigt att upphämtas. Paketet sänds till det postkontor hos Posten som är närmast beläget till beställarens angivna adress, eller till Smartpost-boxen.

Loftet.fi levererar beställningar också till Sverige. Betalning sker via Paytrail. Vid eventuell retur betalar kunden själv returen.

Loftet.fi levererar beställningar till hela världen. Vi förutsätter att varan och frakten är betald innan försändelsen lämnar vårt lager. Ta kontakt med loftet.fi på e-post eller telefon för ytterligare uppgifter.  Vid eventuell retur betalar kunden själv returen.

Retur och reklamation

Vi vill ge dig så mycket information om produkten som möjligt, så att du skall vara nöjd med ditt köp. Om du ändå ångrar ditt köp, tag kontakt till Österbottens hantverk per e-post eller telefon. Du har rätt att avgiftsfritt returnera produkten inom 14 dagar, förutsatt att den är oanvänd. Banderroller på garner får ej vara borttagna eller söndriga. Varorna packas omsorgsfullt och skickas per post som kundretur. Österbottens hantverk står för frakten. Då kundreturen anlänt till oss, betalar vi tillbaka köpesumman till ditt konto så fort som möjligt. Stickmönster och andra instruktioner i pdf-format eller som mönsterhäfte har ingen returrätt. 

Om paketet är skadat, gör genast vid varumottagandet en skadeanmälan till Posten. Om du märker att varorna skadats under transporten först då du öppnar paketet, gör en skadeanmälan till Posten så fort som möjligt. Om varan är felaktig eller söndrig trots att emballaget är helt, tag kontakt till Österbottens hantverk per e-post eller telefon. Vi ersätter dig med en ny vara eller betalar in köpesumman på ditt konto.

background texture
background texture