493a382

Kvarken-tröjan Världsarvets stickmönster

Nu är den här! Mönster och materialpaket till Kvarken-Tröjan finns nu till salu i Taito Shop Loftet och i vår webbshop! 

Vågornas stilla skvalp mot våra steniga stränder. Moränerna som ligger som pärlband av stenar i rad på rad. Den här tröjan avspeglar den karga kustens natur och är samtidigt en flirt till gångna tider och historiska fiskartröjor. En enkel men elegant tröja till vardag och fest.

Originalet stickas i den grå nyansen som får symbolisera den unika "Vasa-graniten", men tröjan kan naturligtvis stickas i önskad färg.

Kvarken-tröjan har sitt ursprung från ett samarbete mellan Österbottens hantverk rf och Världsarvet i Kvarken rf och en vilja att ta fram en tidlös, naturnära och hållbar tröja som för tankarna till vår vackra unika skärgård i Kvarken. Kvarken-logon står för lokal förankring, hållbarhet och gemenskap. Därför har vi medvetet valt 100% finländsk ull och lokala samarbetspartners. Om även du väljer att sticka din tröja i inhemsk ull har du rätt att fästa en Kvarken-logo i läder på din tröja.

Mönsterplanering: Lee Esselström, i samarbete med Österbottens hantverk rf och på basen av mönsteridéer från lokala stickare
Garn: Lankava Villava-ullgarn 180x3
Fotografier på tröjan: Malin Sandvik
Fotografier från världsarvet: Anna Nordström
Grafisk layout: Emily Lithén
Kvarken-logon i läder: LaserJ, Kvevlax
Tryck: WaasaGraphics, Vasa

På Taito Shop Loftet och i vår webbshop hittar du materialpaket till Kvarken-tröjan innehållande mönster, garn och världsarvslogo i läder att fästa på tröjans nedre kant. Du kan också enbart köpa mönstret om du så vill. Villava garnet finns i sex olika naturliga nyanser; naturvit, ljusgrå, grå, mörkgrå, beige och brun, och mönstret finns i storlekarna XS - 4XL.

Observera att vi för tillfället har rusning på beställningar och därför kan leveranstiden vara längre än vanligt! Vi sänder din beställning så fort som möjligt!

Priser: XS-S 63€   M-L 75€    XL 87€    2XL-3XL 99€    4XL 110€

För att hjälpa dig att välja rätt storlek, se bilden nedan med storlekar och tillhörande mått och garnåtgång.

Du är välkommen att dela din version av Kvarken-tröjan på sociala medier med

#kvarkentröjan #merenkurkkuvillapaita #kvarkensweater

 

Till webbshopen

 

Stort tack även till våra finansiärer! Aktiastiftelsen i Vasa, Svenska Kulturfonden och Svensk-Österbottniska Samfundet r.f.

background texture
background texture