Vaasan Kalevalaisets 80-års jubileumsutställning i Loftets sal 6.2-30.3.23

Vaasan Kalevalaisets 80-års jubileumsutställning i Loftets sal 6.2-30.3.23

13.3.2023

Vaasan Kalevalaiset är grundad 1943 och är en av de äldsta lokalföreningarna inom Kalevalaisten Naisten Liitto. Föreningen firar i år sitt 80-årsjubileum.

Kalevalaisten Naisten Liitto är ett kulturförbund av starka kvinnor som älskar sin roll som traditionsbärare. Dess uppgift är att främja kännedom om finska traditioner och inspirera människor att upptäcka kraften och betydelsen av kulturarvet. Förbundet har ca 2500 personmedlemmar på olika håll i Finland och Sverige, och är ägare till Kalevala Koru Oy.

Till jubileumsårets ära vill vi visa er våra käraste Kalevalasmycken och berätta om  deras historia. Utställda är också några karelska, folkliga feresi dräkter, sydda av våra föreningsmedlemmar.

Välkommen på utställning!

***

Här i Vasa vill vi lyfta fram lokala traditioner och kultur över språkgränserna. Medlemmarna i Vaasan Kalevalaiset har rötter på många håll i Finland, och vi är också intresserade av traditionsarvet i andra länder. Förutom medlemsmöten hör utfärder, kurser, temaevenemang och -föreläsningar till vår verksamhet.

Vi är enastående och visa kvinnor i olika åldrar, för vilka kultur och traditioner är en hjärtefråga.

Blev du intresserad? Vill du praktisera din finska? Välkommen med i vår verksamhet!

Mera info finns på FB och Instagram som  @vaasan_kalevalaiset.

Gå till "Utställningar i salen"