Kvarken-tröjan Världsarvets stickmönster

Kvarken-tröjan Världsarvets stickmönster

6.10.2023

Nu är den här! Mönstret för Kvarken-Tröjan finns nu att hittas på Taitoshop Loftet. Den perfekta presenten för alla stickälskare.

Vågornas stilla skvalp mot våra steniga stränder. Moränerna som ligger som pärlband av stenar i rad på rad.

Den här tröjan avspeglar den karga kustens natur och är samtidigt en flirt till gångna tider och historiska fiskartröjor. En enkel men elegant tröja till vardag och fest.

Originalet stickas i den grå nyansen som får symbolisera den unika "Vasa-graniten", men tröjan kan naturligtvis stickas i önskad färg.

Vi har valt ett 100 % finländskt garn som tillverkas i Finland av ull från finländska får.

Beställningsalternativ

På Taitoshop Loftet hittar du både mönster, garn och läderlappen till tröjan. Behöver du ditt paket postat? För närvarande har vi endast möjlighet att skicka fysiska mönster med posten. Vi arbetar på att kunna erbjuda nedladdningsbara mönster på finska, svenska och engelska via vår webbshop och hoppas kunna slutföra detta inom de närmaste veckorna.

För att beställa enbart mönstret skickar du ett mejl till info@loftet.fi. I mejlet bör ingå namn och adress, samt önskad språkversion (finska eller svenska).

Materialpaket (Lankava Villava -ullgarn 180x3 ) Du har även möjlighet att beställa ett komplett materialpaket från oss. Materialpaketet innehåller mönster, garn och Kvarken-logotyp läderlapp. skicka ett mejl till info@loftet.fi med följande information: ditt namn och adress dit du vill att paketet ska skickas, samt önskad språkversion (finska eller svenska).

Storlek: Ange den önskade storleken på din tröja så att vi kan förbereda rätt mängd garn.
Färgval: Naturvit (Col 01), Ljusgrå ( Col 02), Grå (Col 03), Mörkgrå (Col 04), Beige ( Col 06), Brun ( Col 07)

För att hjälpa dig att välja rätt storlek och färg, se bilden nedan där du kan se olika storlekar med tillhörande mått och garnåtgång.

Pris: XS-S 63€   M-L 75€    XL 87€    2XL-3XL 99€    4XL 110€

 

Kvarken-logon står för lokal förankring, hållbarhet och gemenskap. Därför har vi medvetet valt 100% finländsk ull och lokala samarbetspartners. Om även du väljer att sticka din tröja i inhemsk ull har du rätt att fästa en Kvarken-logo i läder på din tröja.

Kvarken-tröjan har sitt ursprung från ett samarbete mellan Österbottens hantverk rf och Världsarvet i Kvarken rf och en vilja att ta fram en tidlös, naturnära och hållbar tröja som för tankarna till vår vackra unika skärgård i Kvarken.

 

Tack till alla som varit inblandade i arbetsprocessen –

deltagare i planeringsworkshop, teststickare, arbetsgrupp och samarbetspartners, som på olika sätt bidragit med kunskap, inspiration, idéer, feedback och kommentarer. Resultatet är en vacker tröja i unisexmodell som kan stickas och bäras av alla.

 

Mönsterplanering: Lee Esselström, i samarbete med Österbottens hantverk rf och på basen av mönsteridéer från lokala stickare

Garn: Lankava Villava-ullgarn 180x3

Fotografier på tröjan: Malin Sandvik

Fotografier från världsarvet: Anna Nordström

Grafisk layout: Emily Lithén

Kvarken-logon i läder: LaserJ, Kvevlax

Tryck: WaasaGraphics, Vasa

 

Stort tack även till våra finansiärer Aktiastiftelsen i Vasa,

Svenska Kulturfonden och Svensk-Österbottniska Samfundet r.f.

 

Du är välkommen att dela din version av Kvarken-tröjan på sociala medier med

#kvarkentröjan #merenkurkkuvillapaita #kvarkensweater

 

 

 

Lee är designern bakom Strömsötröjan som blev en succé med 2 miljoner sidladdningar och har stickats i oändligt antal i Finland, Norden, Europa och t.o.m. i Japan. Tillsammans vill vi göra Kvarken-tröjan lika känd och älskad, som vi alla kan vara stolta att bära och sticka och ge till nära och kära.

Gå till "Aktuella projekt"