Juhlavuosi 2023

 Yhdistyksemme – Österbottens hantverk – 110-vuotta!

 

Yhdistyksemme – Pohjanmaan käsityö – juhli äskettäin 110-vuotista taivaltaan!

Juhlistimme yhdessä Käsityöbingon ja upean juhlanäyttelyn merkeissä!

Virallinen juhlapäivämme oli 25. huhtikuuta, sama päivä, jolloin yhdistys piti ensimmäisen kokouksensa vuonna 1913 Yttermarkissa. Pohjanmaalla on pitkä perinne käsityöstä ja erilaisista käsityömuodoista, kuten monista kauniista perinteisistä lapasista, sukista, villapaidoista, liiveistä jne. Haluamme vaalia näitä perinteitä ja antaa niiden elää edelleen. Samalla olemme kiinnostuneita siitä käsityöstä, joka syntyy juuri nyt ympäri Pohjanmaata. Käsityö kehittyy jatkuvasti. Siksi halusimme juhlistaa sitä rohkaisemalla kaikkia nauttimaan käsityöstä ja jakamaan inspiraatiota ja iloa toisillemme.

 

Käsityöbingo:

Käsityöbingossa oli koossa 16 aktiviteettia, jotka innostivat käsityön iloon koko juhlavuoden ajan. Mukana oli kaikkea niin konkreettista kuin 'Lankagraffitien tekeminen Loftetissa Taiteiden yönä' ja 'Yhdessä käsityötä'. Kaikkien niiden kesken, jotka palauttivat bingokorttinsa vähintään yhdellä täydellä rivillä, arvoittimme Pohjanmaan materiaalipaketteja ja lahjakortteja Taito Shop Loftetiin.

 

Juhlanäyttely:

Juhlavuosi huipentui näyttelyyn Käsityö talon Loftetissa. Näyttelyssämme kokosimme Pohjanmaan alueen käsityötuotteita menneisyydestä ja nykyisyydestä. Teemana oli Pohjalainen käsityön ilo! Halusimme näyttää, mitä käsityötaito on ollut, mitä se on nyt ja mahdollisesti tulevaisuudessa. Rakensimme juhlanäyttelyn saapuneiden töiden perusteella.

 

Kiitos onnistuneesta juhlavuodesta ja kauniista näyttelystä.

Eläköön Pohjanmaan käsityö!

 

 

 

background texture
background texture