Juhlavuosi 2023

 Yhdistyksemme – Österbottens hantverk – täyttää 110-vuotta!

 Juhlimme tätä yhdessä Craft Bingolla ja juhlanäyttelyllä!

Virallinen juhlapäivämme on 25. huhtikuuta, sillä yhdistys piti ensimmäisen kokouksensa tuona päivänä vuonna 1913 Yttermarkissa. Pohjanmaalla meillä on pitkä historia käsityön ja erilaisten käsitöiden parissa, on paljon kauniita perinteisiä lapasia, sukkia, villapaitoja, liivejä jne. Haluamme säilyttää kaiken tämän ja antaa sen elää, mutta olemme myös kiinnostuneita käsityöstä, jota tehdään juuri nyt ympäri Pohjanmaata. Käsityö kehittyy jatkuvasti. Siksi haluamme juhlistaa sitä rohkaisemalla kaikkia nauttimaan käsityöstä ja myös jakamaan inspiraatiota ja iloa toisten kanssa.

Käsityöbingo

Käsityöbingoon olemme keränneet 16 aktiviteettia, jotka kannustavat käsityön iloon koko juhlavuoden ajan. Ne vaihtelevat niinkin konkreettisista asioista kuin "Tee lankagraffiteja Loftetissa Taiteiden yönä" ja "Tehdään käsitöitä yhdessä". Neljä peräkkäistä ruutua suoraan tai vinosti riittää bingoon. Sinä itse päätät, miten paljon panostat. Käsityöllä tarkoitamme eri käsityötekniikoita ja käsityötä erilaisista materiaaleista - sekä pehmeistä että kovista - joten vaihtelumahdollisuuksia on paljon. Toivottavasti löydät jotain itsellesi sopivaa!

Toivomme innokasta ja yhteistä käsityön iloa, joten jaa käsityösi Instagramissa tunnisteella #loftetbingo110 ja tägää myös @loftetvaasa. Näin voimme kerätä ja näyttää, miltä Pohjanmaan käsityöt näyttävät tänä päivänä. Voit ladata bingokortin tai noutaa sen Käsityön talo Loftetista. Kun sinulla on vähintään yksi rivi, voit joko luovuttaa sen meille Taito Shop Loftetiin tai ottaa valokuvan ja lähettää sen sähköpostitse osoitteeseen anna.nordstrom@loftet.fi. Kaikkien niiden kesken, jotka ovat toimittaneet bingokorttinsa, jossa on vähintään yksi täytetty bingorivi, arvomme Pohjanmaan materiaalipaketteja ja lahjakortteja Taito Shop Loftetiin! Anna bingokortin olla inspiraationa - ja haasteena - tänä vuonna ja levitä käsityön iloa yhdessä kanssamme!

Tästä voit ladata bingokortin itsellesi: LoftetBingo110

Juhlavuoden näyttely

Juhlavuosi huipentuu näyttelyyn Käsityön talo Loftetissa. Näyttelyyn halutaan kerätä Pohjanmaan alueen käsitöitä menneisyydestä ja nykyisyydestä. Teemana on Pohjalainen käsityön ilo! Haluamme näyttää, mitä käsityötaito on ollut, mitä se on nyt  ja mahdollisesti tulevaisuudessa. Siihen tarvitsemme sinun apuasi! Tee käsityö, joka edustaa sinulle Pohjalaista käsityön iloa ja tuo se näyttelyymme. Rakennamme juhlanäyttelyn saapuvien töiden perusteella, mutta muistathan, että teos tulisi voida ripustaa seinälle ja sen tulisi mielellään olla kooltaan enintään 60 x 60 cm, sillä näyttelytilaa salissa on rajoitetusti. Jos mietit, mikä on mahdollista, ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme Annaan. Toimitathan käsityösi 15. marraskuuta mennessä Taito Shop Loftetiin - tai kerro meille, miten muuten haluat osallistua, osoite on anna.nordstrom@loftet.fi. Muista, että saat myös rastin bingoruutuun!

Odotamme innolla, että pääsemme jakamaan käsityösi! Saat uutisia, tietoa ja inspiraatiota koko juhlavuoden ajan - seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Eläköön Pohjalainen käsityö!

background texture
background texture