Pohjanmaan käsityö ry Osa: 4
Loftet myymälän historia


Liike, joka perustettiin vuonna 1969 Anna Ahlbäckin toimesta (katso luku 3)

Loftet myymälä on ollut monessa paikassa Vaasassa vuosien aikana.
Vuonna 1978 myymälä avattiin Vaasan keskustassa, osoitteessa Vaasanpuistikko 18, kauppahallin takana olevassa kujassa. Tilat olivat mukavat, mutta sijainti ei ollut paras mahdollinen, sillä liike ei ollut kadun varrella.


1983 päätettiin vuokrata myymälätila, Hovioikeudenpuistikko ja Raastuvakadun risteyksessä olevasta rakennuksen toisesta kerroksesta ( tänä päivänä ns. Rewell Center).
Nykyiselle paikalle, Loftetin koko toiminta muutti vuonna 1986, ja osoitteeksi tuli Raastuvankatu 28
Aluksi vuokrattiin Vaasan kaupungilta, noin neljäsosa talosta. 2000-luvun alussa yhdistys sai vuokrata koko talon.


Vuonna 2001 talon tiloihin tehtiin suuri remontti, ja remontin valmistuttua avattiin uusi kahvila nimeltä "Konsulinnan kahvihuone". Tämä hieno nimi tulee konsulinna Tulla Moellta, joka asui talossa yhdessä miehensä Edvard Moen kanssa 1900-luvun alussa.


Vuodesta 2001 Loftet on osa valtakunnallista Taito Shop markkinointiketjua, jota ylläpitää osakeyhtiö Taitomyymälät Oy. Yhtiö perustettiin Suomen kotiteollisuus- ja taideteollisuusyhdistysten ja niiden liikkeiden toimesta.
Siksi käytämme myymälässämme nimeä Taito Shop Loftet .


Vuonna 2022 Pohjanmaan käsityön talo Loftetissa, avattiin aulan ja myymälän välissä olevassa pienessä huoneessa tila , Annan Ahlbäckin muistolle. Tila sai nimekseen "Annan huone" täällä paikalliset käsityöläiset voivat tänä päivänä esitellä ja myydä tuotteitaan.
Olemme pitäneet kiinni traditioistamme, ja olemme edelleen tärkeä kohtaamis- ja myyntipiste Pohjalaisille käsityöläisille ja tuotesuunnittelijoille


Lähde: Kirja Österbottens hemslöjd och konsthantverk 80 år
Lähde: Kirja Sköna slöjd

 

 

Österbottens käsityöyhdistys r.y. historia Osa 1

Anna Ahlbäckin muistolle Osa 3

background texture
background texture